Mineralsmink? Något man bör använda?

De senaste åren har det blivit mer och mer vanligt med s.k. mineralsmink, som i korthet innebär att det endast innehåller mineraler och naturliga ämnen. Tyvärr är det inte alla produkter som marknadsför sig som mineralsmink som verkligen håller sig till detta, så man får vara lite aktsam med vad man köper och läsa innehållsbeskrivningarna. I övrigt finns det dock många fördelar med mineralsmink, förutom att det alltid känns bättre att använda något som kommer från naturen istället för något som tillverkats artificiellt i ett laboratorium.

En stor fördel är att det nästan alltid är skonsammare för huden än vanligt smink, vilket gör att mineralsmink passar perfekt till den som har lite känslig hud, eller lider av hudproblem som acne eller liknande. Även här kan det dock vara skillnader på olika sorters mineralsmink, så även om en variant inte funkar särskilt bra kan en annan vara rena mirakelkuren för problemhy.

En annan fördel är att många av produkterna innehåller zinkoxid, som ger en naturlig solskyddsfaktor på upp till 15. Det är dock inte alla produkter som innehåller zinkoxid, så kontrollera innehållet innan du köper om detta är en viktig faktor för dig.

Viktigt att tänka på när man köper mineralsmink är att den medföljande borsten håller hög kvalitet, något som tyvärr inte alltid är fallet. Vissa produkter är bättre än andra på det här, och allra bäst är de borstar som är gjorda av gethår. Väljer man en produkt med dålig borste riskerar man att sminket blir svårt att applicera och mest dammar omkring.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *